Menu

2016 Devlet Destekli Evlilik Kredisi

Özellikle genç kızların en büyük hayalidir evlenip yuva kurmak, tabiki sadece genç kızların değil erkeklerin de hayalidir aşık olacağı birini bulup mutlu bir yuva kurmak. Bilindiği üzere düğün yapıp yeni bir ev dizip evlenmek bir hayli masraflı bir aktivitedir. Günümüzde bir iş bulmak yada istediğiniz maaşlarda bir iş bulmak bir hayli zor hal böyle olunca evlilik için para biriktirmek bir hayli zor. Tüm bu sıkıntıların içinde gençlerin imdadına evlilik kredisi kampanyası yapan bankalar yetişiyor ve son yıllarda devlette evlilik yapacak gençlere Devlet Destekli Evlilik kredisi adı altında bankalar aracılığı ile destek olmaktadır.  Bu makalemizde sizlere 2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisi hakkında sizlere yol gösterecek detaylı bilgiler vereceğiz.

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisi www.bankabilgi.org

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisi www.bankabilgi.org

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir ;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evlenecek gençlere destek olmak için bankalar aracılığı ile uygun vadeler ile kolayca geri ödeyebilecekleri fırsat dolu seçenekler sunuluyor ancak tabiki bunun içinde bazı şartlar var. İşte o şartlar.

1. Başvuruda bulunan evlenen gençlerin en fazla 18 – 24 yaşları arasında olmaları gerekiyor. Ancak Üniversite mezunları için yaş sınırı 26 olarak belirlenmiştir.

2. Evlenecek gençlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanunu kapsamında herhangi bir ağır ceza almamış olması gerekmektedir.

3. Bir diğer husus evlilik yapacak gençlerin maddi durumlarının evlilik yapmalarına engel olması gerekmektedir, yani maddi durumu zayıf olanlar bu krediden faydalanabilir.

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisi Özellikleri ;

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan 2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisinde 2016 yılı belirlenen limit 10.000 TL dir.  Kullanılacak olan evlilik kredisinde evlenecek olan gençlere bazı seçenekler sunuluyor. Sunulan bu seçeneklerde Yeni aile adayları isterlerse çektikleri krediyi 4 yıl yani 48 ayda geri ödeyebilir. Ya da bir diğer seçenek olan 1 Yıl erteleyerek 24 ay yani 2 yılda geri ödeyebilir.

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisine Nereden Ve Nasıl Başvurulur ;

2016 Yılı Devlet Destekli Evlilik Kredisinise Ziraatbank, Vakıfbank ve Halkbankası başta olmak üzere ülkemizde faaliyet gösteren neredeyse bütün bankalarda yukarıda belirttiğimiz şartlara uygun kişiler şubeye giderek hemen başvuruda bulunabilir.

Evlenecek olan gençlere yukarıda belirtilen Devlet Destekli Evlilik Kredisinde belirlenen limit olan 10.000 TL rakamı yetersiz geliyor ise sitemizde bulunan İhtiyaç Kredisi Başvurusu kategorisinden sizler için hazırlamış olduğumuz bütün bankalara ait ihtiyaç kredisi kampanyalarını inceleyerek kendinize uygun kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca sitemizde ihtiyaç kredisi kullanımında kilit konu olan Kredi Notu kategorisinden kredi notları ile ilgili yazmış olduğumuz makaleleri okuyarak fikir edinebilir ve kolayca kredi kullanabilirsiniz.

 

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir